„Hagyományos ízek, ételek” – receptverseny

A Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék Társaság és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat receptversenyt hirdet „Hagyományos ízek, ételek” címmel

  1. 1.      A receptverseny célja a hagyományőrzés, a régi hagyományok felélesztése, átörökítése az utókor részére. A verseny meghirdetésével a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat szeretné felkutatni, és összegyűjteni Hajdú-Bihar megye tájegységeinek (pl. Bihari sík, Berettyó-Kálló köze, Dél-Nyírség, Érmellék, Hajdúság, Hortobágy, Sárrét, Tisza-mente, stb.) lassan feledésbe merülő helyi ételeinek receptjeit, majd azokat füzet vagy könyv formájában kiadva terjeszteni nemcsak a megye, hanem az egész ország területén.
  1. 2.      A receptversenyre jelentkezhetnek Hajdú-Bihar megyében székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek, természetes személyek, valamint társadalmi és civil szervezetek.
  1. 3.      A receptversenyre a következőkben felsorolt recept leírásokkal lehet pályázni:

–          Ételreceptek
Hagyományos recept alapján elkészített bármilyen étkezési rendben (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora), bármilyen fogásként (előétel, leves, főétel, tészta, desszert) feltálalható ételreceptek.

–          Házi készítésű, tartósított élelmiszerek
Lekvárok, szörpök, alkoholos italok, füstölt jellegű termékek, feldolgozott húskészítmények, tejtermékek, házi savanyúságok, befőttek, stb.

Az ételek elkészítésénél nem feltétlenül fontos a hagyományos eljárások, alapanyagok, technológiák betartása, viszont ízhatásában, küllemében kell, hogy az étel a hagyományokat idézze. A pályázat elbírálásakor figyelembe vételre kerül, ha a pályázó a mai kornak megfelelően készíti el a hagyományos ételt.

  1. 4.      A receptverseny díjazása

Minden, a Minőségi Termék Társaság és a felkért szakértők által értékelhető recept pályázója elismerésben (oklevél) részesül, továbbá három recept  készítője tárgyjutalmat kap. A díjak a Hajdú-Bihar Megye Minőségi Terméke díjjal kitüntetett termékek közül kerülnek ki, ezek között szerepelnek nádudvari fekete kerámiák, kerámia használati tárgyak, fából készült konyhai használati tárgyak, stb.

  1. 5.      A recept benyújtásának módja, helye, és határideje:

A recept pályázati adatlapon nyújtható be, amely a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal Jogi és Koordinációs Osztályán szerezhető be (4024 Debrecen, Piac u. 54. fsz. 13. szoba) vagy letölthető a www.hbmo.hu internetes oldalról.

Az adatlap kitöltésével kapcsolatos információkat Tóthné Bobonka Magdolna nyújt (elérhetőségei: 52/507-506, terrend@hbmo.hu, fsz. 13. szoba).

A pályázatot 1 példányban, zárt borítékban, postai úton ajánlott küldeményként a

Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék Társaság
4024    Debrecen, Piac u. 54.

címre kell elküldeni, vagy személyesen a megyei önkormányzat Titkárságán kell leadni (Debrecen, Piac u. 54. fsz. 1.).

A borítékon kérjük feltüntetni:

„Hagyományos ízek, ételek”

A receptek beérkezésének határideje:

2013. augusztus 16. (péntek) 12.00 óra

  1. 6.      Egyéb tudnivalók

A pályázatok elbírálását a Minőségi Termék Társaság és a felkért szakértők végzik.

A Társaság kizárólag a határidőn belül, valamint a megfelelően kitöltött pályázati adatlapon beérkezett pályázatokról dönt. Fontos, hogy az adatlapon szerepeljen a beküldő neve, elérhetősége (cím, telefonszám, e-mail cím), tartalmazza az adatlap a recept konkrét megnevezését, a hozzávalók listáját, az elkészítés leírását, továbbá azt, hogy a receptben szereplő hozzávalókból hány fő részére készíthető el az étel. Ezen kívül az elbírálásnál segítségére szolgál, ha a receptben szereplő étel elkészítésének fázisai, az elkészült étel fotókkal kerül illusztrálásra.

Egy adatlapon több recept is benyújtható.

Az adatlap letölthető innen.

A Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék Társaság és
a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Kategória: Hírek, Közérdekű | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.